„Batranii” liberali il sustin pe Crin Antonescu!

Asa cum precizam cu ceva postari anterioare, cand spuneam ca „batranii” din PNL il sustin pe Crin Antonescu pentru a prelua stafeta liberala, se pare ca asa si este. Mircea Ionescu Quintus aseara la Emisiunea lui Robert Turcescu a reamintit ca stafeta trebuie sa o preia Crin Antonescu.

Insa cu toate astea Calin Popescu Tariceanu mai are un AS in maneca, dupa ce vom primi confirmarea a cine este, va vom spune si dvs!

Am avut dreptate din nou!

 1. bzp
  17/02/2009 la 2:18 pm

  Din pacate, in cazul asta! Stim cu totii, de acolo de la varf se centreaza totul!

 2. 17/02/2009 la 1:52 pm

  la nivel national nu are drept de vot decat consultativ.

 3. bzp
  17/02/2009 la 1:43 pm

  razvan pop@. Iti dau un singur exemplu: PNTCD ( desi nu mai este un partid pe prima scena politica romaneasca, are inca de prin 2000 astfel de prevederi statutare). Nu ai raspuns si la cele doua intrebari!

 4. 17/02/2009 la 1:25 pm

  aici te contrazic. suntem unicul partid care are o astfel de prevedere si unicul partid in care organizatia de tineret are o larga autonomie fata de partidul mama.

 5. bzp
  17/02/2009 la 1:07 pm

  razvan pop@. Foarte bine, insa cam tarziu acest demers, acest lucru exista inca de prin 2000 la celelalte partide politice. Insa niciodata nu este prea tarziu. Si la nivel national este la fel? Dar are si drept de vot?

 6. 17/02/2009 la 12:57 pm

  nu este prima data. noi, TNL-ul am mai propus modificari la statut si in 2007 si in 2005. De ex. in urma demersului nostru, presedintele TNL fie el de comuna sau oras sau judet, este membru de drept in conducerea PNL de comuna, oras sau judet.

 7. bzp
  16/02/2009 la 8:58 pm

  balaceank@. Daca zici tu!

  Razvan Pop@. Ar fi ceva nou in istoria partidelor politice cand o org.de tineret propune ceva si mai ales sa fie si admise amendamendele!

 8. 16/02/2009 la 5:24 pm

  Tineretul National Liberal va avea propriile observatii si propuneri la modificarea statutului.

 9. 16/02/2009 la 5:01 pm

  Deciziile dupa intrunirea Comisiei pt. Statut,promovarea sa foarte buna in aceasta perioada,apropierea filialelor din ce in ce mai mult cu cat se apropie Congresul-pot fi numite „vesti bune”.

 10. bzp
  16/02/2009 la 10:01 am

  cosmin@. Norica va iesi Vice la Congres la PNL. Si apoi aleasa in Parlamentul European, dar mai vorbim despre asta!

 11. cosmin
  16/02/2009 la 9:52 am

  mai ales norica, k e pe tusha si nu-i place sa frece menta

 12. bzp
  16/02/2009 la 8:33 am

  Patrickdan@. Cam asa este in orice partid, caci Presedintele are cea mai mare autoritate in partid.
  Ar fi ideal cu cei trei, insa nu credem ca se va putea asa ceva. In ceea ce priveste tabara Crin-Orban-Norica, nu suntem de acord, eii apar foarte des la televizor.

 13. 16/02/2009 la 7:30 am

  Unde apare ca presedintele PNL (viitorul, dupa Congres) va fi validat drept candidat-presidentiabil @ Cotroceni?

  2 lucruri le-am constatat, pana acuma :

  * Tariceanu apare frecvent in massmedia promovandu-si imaginea si candidatura la sefia PNL. Tema predilecta a acestuia este incompetenta Guvernului BOCanila. Nu se ia de Basescu. Este virulent, asa cum nu a mai fost niciodata CPT.
  * Antonescu & Orban nu fac absolut nimic sa apara in massmedia (TV in mod special). Din ceea ce cunosc, bat teritoriul, aidoma tacticii lui Stolojan din precampania lui 2004 (tactica, de altfel, f buna la acel moment).

  Eu cred ca, in urma celor prezentate mai sus, exista deja, spre binele partidului, asigurat un compromis intre cele 2 tabere :
  Tariceanu @ Sefia PNL, Antonescu @ Presidentiale, Orban @ Presedinte Executiv !
  Ar fi, cred eu, cel mai intelept, pentru unitatea partidului, ce nu trebuie afectata in acest an electoral !

  Asta daca mergem pe ideea ca PNL va desemna el un candidat presidentiabil, din interiorul partidului si nu din afara (acel candidat comun in cotraponderea lui Basescu) !

  Sper sa nu se ajunga la situatia actuala din PSD rezultata in urma ultimului congres cand, Geoana, spre multumirea tuturora, a ajuns sef de trib.

 14. bursazvonurilorpolitice
  16/02/2009 la 6:46 am

  Razvan Pop@. Noi nu incurajam si nici nu sustinem vreo tabara liberala, dupa cum probabil ai citit noi credem ca C.P.T. va castiga un nou mandat, insa sunt foarte multi lideri importanti in aceasta ecuatie. Cum ar fi si PNL Prahova, care a votat de fata cu C.P.T. pentru organizarea unui Congres Extraordinar, asa dar sustinand ideea schimbarii.

  Gheorghe@.Putem sa interpetam si ca dvs. insa noi suntem convinsi ca a repetat un lucru, ca liberalii sa auda!

 15. Gheorghe
  15/02/2009 la 9:35 pm

  Rectific, la min 33.

 16. Gheorghe
  15/02/2009 la 9:32 pm

  Stafeta a predat-o la zece pentru Romania nu acuma, si dupa emisiune i-a spus ca i-a predat stafeta, dar mai are de facut o cursa pentru ca stafeta nu se da la sfarsit de cursa.

  R T. intreaba daca predarea simbolica la 10 pentru Romnaia e valabila si la congresul urmator?

  La min 30 Quibtus spune „cred insa, ca in urmatorul timp, adica pentru mandatul urmator, care va incepe la sfarsitul lunii martie anul acesta, este inca nevoie de C P Tariceanu .., C P Tariceanu nu a facut nici o greseala care sa determie schimbarea lui acuma. A capatat intelepciunea pe care o aveam noi putini inainte.”
  Urmeaza aprecieri la adresa lui Tariceanu, ca a crescut, nu a facut nici o greseala, „pune osu” etc..

 17. 15/02/2009 la 9:01 pm

  cele mai importante 8 filiale sunt: Giurgiu, Calarasi, Bihor, Hunedoara, Bacau, Brasov, Iasi, Buzau. Cel putin 7 dintre liderii filialei au fost consultati, au votat si au optat pentru Opozitie. Si cele 7 filiale mai au o problema: nu toate sunt in aceeasi barca si nu sunt aliate. Cel putin 6 dintre ele il sustin pe Tariceanu.

 18. bursazvonurilorpolitice
  15/02/2009 la 8:31 pm

  Razvan Pop@. Nimeni din nicio filiala nu detine controlul absolut asupra voturilor la Congres. Insa cei cu greutate vor fi cei din primele 8 filiale care au cel mai bun procent, acesti avand peste 25% din Congres si putand sa impuna noua conducere. Aici insa supararea este una mare, mai ales ca acestia nu au fost consultati cand s-a decis intrarea PNL in opozitie.

 19. bzp
  15/02/2009 la 8:25 pm

  Pentru a revedea cele spuse de catre M.I.Quintus aveti aici linkul:
  http://www.realitatea.net/emisiuni/100prc-_23812_65727.html

  Gheorghe@.Profilul alegatorului liberal este al unui alegator tanar cu studii superioare. Doar conjunctura si masurile de marire a pensiilor au facut ca PNL sa isi schimbe electoratul, iar acesta sa fie unul preponderent in mediul rural.

  Cosmin@. Niciodata nu se stie!

  Balaceank@. Ce fel de vesti bune!?

  Razvan Pop@. Este mai sus linkul catre emisiune.

  Radovan@. Bine zis cu interimatele si maI ales daca acestea se vor schimba, la propunerile cui si daca acestea vor fi acceptate in cadrul BPN!

 20. 15/02/2009 la 8:18 pm

  interimatele vor atarna greu dintr-o singura perspectiva. multi dintre liderii acestor filiale nu detin intreaga putere in filiala si prin urmare nu detin controlul asupra voturilor. adica este vorba de voturi ce nu pot fi calculate.

 21. Radovan
  15/02/2009 la 7:46 pm

  Important e pe cine sustine Patriciu, nu M.I.Q…. Oricum se pare ca e pe „muchie de cutit”, iar „interimatele” vor atarna greu fiind vreo 23.

 22. 15/02/2009 la 7:20 pm

  poate am vazut eu alta emisiune, dar eu l-am auzit pe Quintus sustinandu-l pe Tariceanu. In plus se stie prea bine ca Mircea Ionescu Quintus este un sustinator al lui Tariceanu.

 23. 15/02/2009 la 6:14 pm

  „niciodata”*-dupa ’89 normal.Istoria la care am luat si eu parte.

 24. 15/02/2009 la 6:13 pm

  Tariceanu este inca un om politic foarte bun si poate cel mai puternic din PNL.Orban si Crin stau insa de o vreme la coada si intinerirea nu este neaparat un lucru rau.Ultima intinerire in partid a fost odata cu plecarea trupei lui Stolo care ar fi trebuit sa creeze haos,dar care a facut partidul mai puternic ca niciodata,si care prin delimitarea de peledisti,pedeisti,pedelisti sau ce se vor ei au atras foarte multi tineri,si ma pot da exemplu aici.:)
  Tariceanu insa are niste puncte forte si zilnic primeste vesti din ce in ce mai bune.Mircea Ionescu Quintus doreste sa evite orice conflict si probabil incearca sa evite un nou episod de genul celui amintit mai sus,la care de altfel a sustinut ambele tabere si a declarat ca Stolojan si Stoica nu trebuiesc exclusi din partid.Tot Quintus zilele trecute a condus comisia pt. Statut care a luat niste decizii anti-strategiei Orban-Crin.
  Dupa Congres insa lucrurile se vor linisti si PNL va trebui sa se reuneasca intr-un grup unitar intr-un moment greu.Urmeaza un an greu,alegeri importante si cu totii trebuie sa fim constienti de asta si sa ne concetram de campania din afara partidului dupa ce campania interioara nu va mai avea nici un folos.

 25. cosmin
  15/02/2009 la 1:54 pm

  chiar asa, antonescu are 49 si orban 45 ani, tariceanu a facut 57; epoca tariceanu nu se va incheia inca; cu fiecare zi el devine mai puternic

 26. Gheorghe
  15/02/2009 la 1:01 pm

  Eu l-am ascultat pe Quintus si nu am auzit ca ar trebui sa preia stafeta Crin Antonescu.

  A spus ca nu aveau nevoie de un congres acum.
  A spus ca unii se grabesc desi sunt tineri si au toata viata inainte, probabil un apropos la Orban si Crin care sunt mai tineri decat Tariceanu.
  A mai spus referitor la Tariceanu ca a avut emotii cand a fost numit premier, pentru ca-l credea comod, dar este energic „pune osu” la treaba.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: