Obligativitatea votului la romani!

Ca si dumneavoastra si noi observam ca in zilele noastre romanul este pazit din ce in ce mai bine. De ce? de ceilalti romani sau ma rog si de rromi. Intri intr-o farmacie, mergi cu metroul, etc, peste tot vezi numai oameni in uniforma foarte atenti( cel putin unii dintre eii) la miscarile pe care le faci.

Paza romanilor a devenit sport national. Din pacate traim intr-o societate in care paza buna trece primejdia rea! Din pacate romanu’ este obisnuit sa faca ceva numai constrans. In rest este optional, daca doreste sa faca face daca nu,nu!

Cine stie, poate si in politica va fi la fel in senul ca: poate or sa introduca la viitoarea modificare a constitutiei si obligativitatea de a merge la vot, asa cum este si in alte tari din Uniunea Europeana. Poate obligati sau fortati romanii or sa fie si mai constienti despre puterea fiecarui vot, pe care il au.

Ce ziceti? credeti ca daca ar fi obligatoriu votul, romanii vor veni mai multi la alegeri?!

 1. bzp
  13/03/2009 la 7:57 am

  moromete@. Sa vedem cine o sa-si asume chestia asta cu votul obligatoriu!subiect sensibil pentru romani.

 2. 12/03/2009 la 11:55 am

  Atat timp cat sanctiunea e mai degraba simbolica in sfera socialului si mai putin pecuniara cred ca votul obligatoriu ar putea sa fie o chestie inteligenta, mai ales daca e vanduta pe idee „Cetateanul are dreptul sa… dar si datoria sa votezze” sau ceva de genul asta.

 3. bzp
  11/03/2009 la 12:03 pm

  patrickdan. Posibil sa devina obligatoriu, cine stie!

  nedumeritu. Am sters postarea ta,deoarece contine un limbaj care nu este permis pe acest blog. In ceea ce priveste exmplul, Belgia este una dintre tarile cu traditie in ceea ce priveste votul obligatoriu.

  mihnea. Da,dar daca impui si o sanctiune daca nu vii la vot?

 4. 11/03/2009 la 10:27 am

  nu s-ar schimba nimic, chiar si cu obligativitatea votului.

 5. 11/03/2009 la 10:00 am

  neparticiparea la vot este un fapt ce trebuie sa ramana in zona drepturilor. alaturi de dreptul de a alege si a fi ales. asta, desi sustin ca electoratul romana ar trebui sa vina masiv la vot, pt o schimbare a clasei politice.
  e posibil ca referenduumul sa devina oblogatoriu, din ce-mi spun sursele mele, in Romania, pe viitor. poate ar fi si normal, in cazul referenduumului.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: