Cine a castigat ieri Crin sau Calin!?

Ieri seara a avut loc la Antena 3 o confruntare interesanta si prima de acest fel dupa cum spunea si Mihai Gadea, realizatorul emisiunii. Daca ati urmarit va asteptam cu impresii. In ceea ce ne priveste am constatat urmatoarele:

Calin Popescu Tariceanu

A avut un discurs bun, ca doar a fost prim-ministru! a punctat cateva lucruri bune in ceea ce priveste mesajul pe care trebuie sa il dea candidatul PNL la prezidentiale si anume problemele cu care se confrunta tara si in mod special criza economica. Credem ca a gresit cand la atacat pe Crin Antonescu si asta a adus deservicii amandorora. In rest un discurs bun, ton apasat, a punctat bine de cele mai multe ori, nu si-a lasat contracandidatul sa miste in front cum se zice.

Crin Antonescu

Se cam pierdea in detalii, a punctat bine cand a incercat sa scoata in evidenta faptul ca, competitia nu trebuie sa fie pe atacuri la persoana ci pe proiecte politice. In rest a fost cam sub CPT, si a avut multe puncte slabe stiute si atacate de CPT.

Concluzia noastra: Credem ca discutia trebuia purtata pe teme politice nationale si in mod special pe masurile economice. Mesajul si la unul si la altul trebuie sa fie unul mai clar cu masuri concrete si fara atacuri la persoana. Si cel mai important si unul si altul trebuie sa apere guvernarea liberala.

 1. bzp
  16/03/2009 la 8:41 am

  Roxana Iordache. De acord!

 2. 13/03/2009 la 9:36 pm

  @bzp. Dacă Antonescu nu iniţia atacurile prin stilul aluziv impertinent, aşa ar fi fost emisiunea, un atac concertat asupra lui Băsescu şi o discuţie pe teme de actualitate, inevitabil economice şi sociale. Ca să evite un domeniu pe care nu-l cunoaşte, Antonescu a atacat pentru a se putea apoi victimiza şi a scăpa de temele economice. De care nu l-ar ierta, însă, Băsescu. Asta e realitatea. Restul sunt vorbe.

  @baiatCUminte. Nici un consultant n-ar putea scoate mai mult din Crin Antonescu, pentru că e un mandarin. Tăriceanu are potenţial suplimentar, consultanţii trebuie doar să antreneze fiara din el. 🙂

 3. bzp
  13/03/2009 la 7:55 am

  Roxana Iordache@. Ai dreptate, Basescu se uita si rade, in stilul lui!

  baiatCUminte@. De acord partial.Daca isi va lua Crin ceva consilieri, posibil sa aiba mai multe sanse.

  Lilick@. De acord. Insa credem ca amandoi ar fi trebuit sa se dea la T.B. si sa faca un exercitiu pe principalele probleme cu care se confrunta tara!De ex: criza economica!

 4. 12/03/2009 la 11:25 am

  Eu cred ca trebuiau si niste atacuri. S-o luam macar ca pe un exercitiu, o repetitie in vederea unei dezbateri cu Basescu. Am putut sa vedem cine si cum ar reactiona la atac si sa ii comparam.
  1.Prezenta si tonul lui Tariceanu domina prezenta lui Crin.
  2.Basescu i-ar pune imediat o eticheta lui Crin de care nu ar mai putea scapa.
  3.Tariceanu e mai tehnic, Crin mai idealist.

 5. baiatCUminte
  12/03/2009 la 11:21 am

  Buna ziua!!!
  Sa „incepem cu inceputul”:
  Cred ca emisiunea de aseara a avut o audienta mult peste media proprie. ma gandesc aici la faptul ca s-au taiat buletinele de stiri de la ora 22:00 si 23:00, la faptul ca s-a prelungit emisiunea cu 20 de minute si la faptul ca prima pauza publicitara a fost dupa o ora si 20 de minute de dezbatere.
  Daca e adevarat, acesta e un lucru la care a punctat PNL-ul ceea ce cred ca este cel mai important.
  DE MULT NU AM MAI VAZUT O DEZBATERE ATAT DE BUNA CA CEA DE ASEARA, UN ADEVARAT REGAL!!!
  Emisiunea in sine a fost, dupa parerea mea, o lectie de politica.
  Tariceanu a respectat intocmai indicatiile primite de la consultant(i). In niciun caz nu a atacat asa cum a facut-o, renuntand la papion, din proprie initiativa.
  De cealalta parte Antonescu cred ca s-a bazat mai ales pe fler, nestiind sa aiba o echipa de consultanta.Tariceanu a dat impresia unui lider politic cu o prestanta buna, cu „dintii puternici” dar infipti in cine nu trebuia. Desi sincer m-am gandit toata ziua cum va fi aceasta confruntare, nu am crezut ca se vor ataca la modul acesta, ci mai degaraba se vor contra pe ideile despre cum trebuie condus PNL, cum pot fi organizate filialele. A cazut mult in ochii mei Tariceanu prin atacurile de aseara.
  Sigur, a vrut sa arate ca se poate bate, ca poate fi incisiv, ca poate intra intr-o competitie cu TB. Stand sa analizez strict discursul economic cu care tot se lauda CPT, acesta devine invechit, se repeta aceleasi sintagme, chiar daca este bun se consuma pana la alegeri, daca nu s-a consumat deja.
  Antonescu reuseste sa vina intotdeauna cu idei noi. Cateva din afirmatiile de aseara vor fi pentru Antonescu ca o eticheta probabil mult timp de acum incolo.(autismul din politica, politicianul sarac).
  Strategic, Tariceanu l-a atacat prima data pe Antonescu la 21:50 si a reusit sa o faca intr-un discurs acid de 10 minute. Sunt sigur ca s-a bazat pe o pauza de stiri in care sa se piarda raspunsul lui Antonescu. Ghinion, aceasta nu a venit ceea ce dupa parerea mea l-a enervat vizibil pe fostul premier.Ideea a fost buna, desfasurarea faptelor – proasta.
  Tot strategic vorbind, cred ca discursul lui Antonescu din final pe tema politicianului sarac a fost dinainte pregatit si foarte bine expus.Din nou ghinion! Emisiunea nu s-a terminat la ora 23:00.Acest discurs a fost punctul forte al lui Antonescu si cu siguranta si-ar fi dorit ca emisiunea sa se incheie cu acesta – sunt convins insa ca a avut mare priza la public.
  In concluzie este de apreciat pregatirea lui Tariceanu, faptul ca isi asculta consilieri si tenacitatea sa care cu siguranta izvoraste(ca si la Nastase) din ura pentru TB.
  Antonescu a reusit sa se ridice la nivelul lui Tariceanu, daca nu chiar sa il intreaca(eu asa cred), FARA A BENEFICIA DE O ECHIPA DE CONSULTANTI POLITICI!!!Cred ca o echipa buna de consilieri, care sa lucreze cu Crin Antonescu va face minuni pentru ca toti consultantii lucreaza cu „materialul clientului” care in acest caz este unul de foarte buna calitate, dar care mai are nevoie pe ici-colo de slefuiri. Cred ca in Romania se poate schimba ceva!!!!

  PS: Domnule Tariceanu ziarele „cotroceniste” nu ataca din cauza faptului ca sunteti principalul contracandidat pentru TB, dimpotriva!
  Tb este, daca vreti, un animal politic DE PRADA. El simte ca acum sunteti ranit si usor de doborat, si vrea sa puna „coltii”. Dupa aceea se va ocupa si de Antonescu, noroc ca acesta nu prea are pete.

  O zi mai buna va doresc!

 6. 12/03/2009 la 10:13 am

  @bzp. În general, sunt de acord. În particular, însă, aminteşte-ţi că Antonescu a dat tonul atacurilor, prin atacurile lui aluzive. A mizat pe faptul că, dacă îi va riposta, Tăriceanu va fi acuzat că atacă la persoană şi că, dacă nu va riposta, va fi acuzat de slăbiciune. Deci de incapacitate de a se bate cu Băsescu. Extrem de perversă şi găunoasă prestaţia lui Antonescu. Oricum, toată disputa din PNL e spre satisfacţia lui Băsescu. Am să dezvolt pe blogul meu.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: