In sfarsit se schimba regimul comunist din Rep. Moldova!?

Incepand cu aceasta luna o sa abordam si subiecte ( zvonuri, previziuni,etc;) despre politica din Rep. Moldova, tinand cont ca multi dintre vizitatorii nostri sunt si din Rep. Moldova. Pe aceasta cale le multumim si ii asiguram de intregul nostru respect. Desi, pana acum am vorbit doar de politica din Romania, nu trebuie sa uitam de cei de dincolo de granita, care doar din cauza unei „linii ingrosate” au ramas in sfera rosie!

Am vazut de curand un sondaj de opinie in ceea ce priveste alegerile care vin in Rep. Moldova pe 4 aprilie 2009. Din acel sondaj(public de altfel) rezulta ca romanii de dincolo de Prut considera in majoritate ca Romania este tara care ar trebui sa ii ajute in drumul lor european si nu numai. Pe de alta parte PCRM este pentru prima data clasat sub 30% tinand cont ca la ultimele alegeri a inregistrat peste 40%. Exista sanse ca si alte 4 partide sa treaca pragul electoral si asa sa faca diferenta fata de Partidul Comunist.

Aici va fi rolul liderilor celorlalte partide sa gaseasca formula de succes pentru a schimba regimul comunist si a indrepta tara catre UE si Romania. Ramane de vazut daca acestia de mai sus vor gasi formula de guvernare si de a instala un Presedinte, altul de cat Voronin! Caci dupa cum stim ca si in Romania, coalitiile nu rezista prea mult,din pacate, dar macar sa ajunga eii acolo!

 1. adi
  07/04/2009 la 3:15 pm

  tot comunistii au castigat, spre „marea” surpriza

 2. bzp
  27/03/2009 la 6:59 am

  ion almajan. Nu se stie niciodata!

  MI. Pai cine a zis de Unire!In ceea ce priveste cultura, ea a fost mutilata la propriu si figurat de catre „prietenii rosii”, in rest tot romaneasca este 🙂

 3. MI
  25/03/2009 la 3:13 pm

  o fost wi o se wiibe puternuwi….. awela politik kare e pentru ROMINI, a se pearde tet timpu in MOLDOVA…. noi nu vrem unire ku ROMINAWII, nu avem nike ku dunwii. noi MOLDOVENII avem alte culture, wi nu putem niw odate se ne unim…….

 4. ion almajan
  25/03/2009 la 9:29 am

  Nu cred! Comunistii sunt prea puternici.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: