Cum mai stau candidatii!

Din sursele noastre, se pare ca cei trei prezidentiabili nu stau foarte bine. Din ce in ce mai multi oameni nu vor merge la vot iar ceilalti nu stiu cu cine sa voteze.

Un lucru este clar, cei trei desi conform sondajelor de opinie, se situeaza la distante cat de cat mari, in realitate nu stau chiar asa.

Concret diferenta dintre Basescu si Geoana este undeva la 4-5% procente, diferenta dintre Basescu si Antonescu este undeva la 7-8%, iar diferenta dintre Geoana si Antonescu este de numai 2-3% maxim.

In aceasta situatie batalia este una destul de stransa iar este foarte clar ca, cele trei partide vor pune accent pe campania electorala, mai putin PNL, care deja a furat startul.

Nu in ultimul rand din ce auzim, se pare ca unii dintre candidati vor schimba si strategia din mers, dar vom reveni cu alte detalii in acest sens.

 1. bursazvonurilorpolitice
  13/08/2009 la 6:04 am

  anonim. Din pacate, se pare ca D-nul Radu Duda, nu prea are sanse si mai este si banuit ca ar face jocurile altora.

 2. anonim
  12/08/2009 la 11:37 am

  Nimeni nu poate fura speranta Oamenilor Apolitici de a schimba tara lor inr-o „regiune europeana”;
  respectata, demna, prospera, dupa cum este prezentata in:
  „Romania. O viziune de 30 de ani”,
  a Dlui Radu Duda.
  Respectele mele.

 3. bursazvonurilorpolitice
  12/08/2009 la 6:28 am

  Vlad Rosca. Deci, nu ai voie sa faci camapnie electorala, iar legea in Romania este f. clara. Oficial nu ai voie decat 30 de zile. Acum ca partidele fac campanie electorala mascata este adevarat.

 4. vladrosca
  10/08/2009 la 10:15 am

  Nu vreau sa insist prea mult pe acest subiect dar, in opinia mea, un partid politic ar trebui sa se afle intr-o permanenta campanie electorala.
  Difereneta dintre campania electorala a unui partid si perioada legala de desfasurare a unei campanii organizata in conformitate cu legile tarii de catre Guvern ar fi doar masurile specifice acelei perioade asa cum sunt ele prevazute in normele care reglementeaza domeniul. Astfel pentru cele 30 de zile legiuitorul ca si guvernul au prevazut sau emit cu doar cateva luni inainte, dupa caz, sub forma de legi, ordonante si HG-uri o serie de masuri specifice cum ar fi :Dreptul de a depune candidaturi, posibilitatea de a se contesta tot feleul de lucruri specifice, termene speciale de judecata pentru litigiile aparute in procesul electoral, reglementari privind publicitatea electorala (timpii de antena gratuiti,afisajul etc), obligatii specifice pentru institutii ale statului, prevede dreptul de a solicita, in mod expres, votul pentru o persoana sau, dupa caz, o lista s.a.m.d.
  Ori eu cred ca PNL nu a beneficiat, pana astazi, de nimic, din ceea ce legea interzice, in afara termenelor legale !

  PS : PROMIT CA INDIFERENT DE RASPUNS SA NU MAI REVIN PE ACEST SUBIECT.

 5. bursazvonurilorpolitice
  09/08/2009 la 11:07 am

  Vlad Rosca. Acum este adevarat ca fiecare partid isi face strategia, dupa cum doreste. Insa, este foarte posibil, ca, Crin Antonescu sa fie in urma primilor doi, si de aceasta sa dea startul mai devreme la campanie!

  Alexandru. Nu ma refeream la el!

  Vlad Rosca! Numai, ca in Romania, campania electorala tine doar o luna maxim, conform legii!

 6. vladrosca
  08/08/2009 la 8:10 pm

  Da Alex dar ce alt rol are un partid politic decat sa-si promoveze in permanenta doctrina, strategiile, programele si oamenii ?
  Aceste obiective sunt permanente in opinia mea si odata ce s-a luat intr-un Congres o decizie ferma privind sustinerea candidaturii unei anumite persoane pentru o functie publica restul actiunilor de promovare politica a acelei persoane sunt de la sine intelese.
  Ar fi de neinchipuit, frizand ilarul, ca o masinarie politica , oricare ar fi ea, sa-si anunte, cu surle si trambite, candidatul la prezidentiale dupa care sa se preocupe de cu totul altceva !
  Subliniez, singurul partid care se gaseste intr-o pozitie delicata in acest moment este PDL-ul care in pofida actiunilor vadit electorale ale basescului nu are un candidat care sa fi acceptat oficial aceasta pozitie.

 7. 08/08/2009 la 10:29 am

  @Vlad Rosca: cred ca se refera la proiectul TNL – Echipa lui Crin. 🙂

 8. vladrosca
  07/08/2009 la 12:46 pm

  Nu cred ca este corect sa se spuna ca PNL a furat startul doar pentru ca presedintele partidului, alaturandu-se unei uriase miscari anti-basescul, il critica atat pe acesta cat si camarila ce-i sta dimprejur.
  Eu cred ca ar fi fost ciudat daca nu s-ar fi intamplat asa pentru ca, totusi, PNL este principalul partid de opozitie.
  Iar, in alta ordine de idei, nici tunsul oilor, bautul ‘horincii’ sau dansatul pe la tot felul de paranghelii popularee nu tin de fisa postului unui presedinte de stat ca sa ne inchipuim ca basescul nu a furat startul (am putea sa ne inchipuim, mai degraba, ca a furat chiar mai mult decat atat !).

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: