Rusinica!

Ne bucuram ca cei de la Inpolitics au preluat sondajul nostru, dar sa scrie ca este de pe net! Mai jos aveti pasajul din articolul care face referire la sondajul nostru.

„Sondaj: Geoană, la 1,8% în fața lui Oprescu
Acesta este cadrul în care Sorin Oprescu, un personaj plasat, politic, la stînga PSD,  își va lansa candidatura mîine, probabil în virtutea celebrei reguli „dacă vrei să reușești în politică, găsește o mulțime care mărșăluiește și așează-te în fruntea ei”. Plasarea, subliminală, a doctorului în „fruntea” mulțimilor care vor protesta mîine este și mai mult ajutată de incapacitatea PSD de absorbi în propriul folos frustrările sindicale, din cauză că partidul este perceput ca vinovat pentru situație, alături de PDL. Pe de altă parte, nici Băsescu nu stă mai bine, după declarația șocantă de astăzi, potrivit cărora nici el, nici guvernul nu și-au propus drept obiectiv scoaterea României din criză. În plus, Oprescu va beneficia  și de faptul că între greviștii de mîine se numără și angajații din sistemul sanitar, ceea ce va întări puntea de legătură cu masele de bugetari care participă mîine la protest. Una peste alta, s-ar putea ca doctorul să aibă partea de cea mai spectaculoasă lansare dintre toți candidații, iar mîna strategului Cozmîncă se întrevede de la o poștă.  Și, ca să fie tacîmul complet, un sondaj care circulă pe net îl prezintă pe Traian Basescu cu 30,5%,  Crin Antonescu – 21,5%, Mircea Geoana – 18,5%, Sorin Oprescu -16,7%, Corneliu Vadim Tudor – 7% și George Becali – 5%, ceea ce înseamnă că Geoană simte deja în ceafă suflarea „doctorului”. (Bogdan Tiberiu Iacob)”

Rusinica, dragi colegi!

 1. ayatristan
  16/10/2009 la 5:53 pm

  PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT ACUM SAU ULTERIOR, CA EFECT A CEEA CE SE/S-AR PETRECE ACUM
  (precizari constitutionale)

  Conform art.89 (3) din Constitutia Romaniei PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT IN ULTIMELE 6 LUNI DE MANDAT ALE PRESEDINTELUI ROMANIEI.

  Dispozitia este IMPERATIVA!
  Pe cale de consecinta, NU SE APLICA (in ultimele sase luni de mandat prezidential- perioada in care ne aflam) DISPOZITIILE VALABILE IN ALTE SITUATII.

  PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT NICI DUPA ALEGERI in conditiile in care, in ultimele sase luni de mandat prezidential ar cadea la vot, succesiv mai mult de doua Cabinete (sau, mai exact, NU AR PUTEA FI DIZOLVAT din acest motiv).

  MOTIVATIA ESTE ELEMENTARA :dispozitiile legate de dizolvarea Parlamentului SUNT IMPERATIVE, FORMULATE SEPARAT, DIFERENTIAT (si se aplica separat si diferentiat) PENTRU PERIOADE DEFINITE DISTINCT.
  Ambele tipuri de dispozitii sunt IMPERATIVE.
  Asta insemna ca este se aplica IMPERATIV (deci, nicidecum altfel si nicidecum cu “interpretari”) STRICT IN PERIOADELE SI SITUATIILE MENTIONATE CLAR IN CONSTITUTIE.

  Altfel spus:
  1. Pentru TOATE perioadele anterioare ultimelor sase luni ale unui mandat prezidential, Parlamentul POATE FI dizolvat daca IN ACELE PERIOADE (anterioare ultimelor sase luni de mandat prezidential) cad la vot, succesiv, doua propuneri de Cabinet;
  2. In ultimele sase luni de mandat ale prezedintelui (oricarui presedinte!) al Romaniei, Parlamentul NU poate fi dozolvat (indiferent de situatie).

  Ca atare, daca acum (in ultimele sase luni de mandat prezidential) cad la vot “n” propuneri de Cabinet, Parlamentul NU poate fi dizolvat.

  Parlamentul NU se poate fi dizolvat DUPA alegerile prezidentiale CA EFECT AL CADERII LA VOT A MAI MULT DE 2 CABINETE, IN PERIOADA ULTIMNELOR SASE LUNI DE MANDAT PREZIDENTIAL.

  Parlamentul POATE FI DIZOLVAT DACA, DUPA ALEGERILE PREZIDENTIALE, CAD LA VOT, SUCCESIV, DOUA PROPUNERI DE CABINET (deci, propuneri care ar aparea si s-ar supune la vot DUPA alegerile prezidentiale).

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: